Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві придбали 140 контейнерів для небезпечних відходів і планують розширювати кількість ємностей для роздільного збору

12 січня 2018 року, 17:34

У Києві незабаром розпочнуть встановлення контейнерів для небезпечних відходів – відпрацьованих акумуляторів, ламп, термометрів, а також планують поступово збільшити кількість баків для роздільного збору сміття. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що 14 грудня Київська міська рада затвердила план заходів на 2017-2025 роки у сфері поводження з відходами. Документ, зокрема, передбачає розвиток системи роздільного збору відходів на побутовому рівні.

«На сьогодні в столиці 11,8 тисячі контейнерів для збору відходів. Із них 2,7 тисячі – для роздільного збору. У планах міста щороку збільшувати кількість контейнерів для пластику, паперу, скла тощо, а паралельно – додавати кількість автомобілів для вивезення роздільних відходів. Не повинно бути профанації, коли при наявності кількох сміттєвих баків все скидається в один сміттєвоз і вивозиться на полігон. Треба забезпечити одночасно процес закупівлі ресурсу та підвищення прихильності самих киян до роздільного збору», – підкреслив він.

Петро Пантелеєв зауважив, що Київ цього року розпочинає перший в Україні конкурс на визначення організацій, що займатимуться будівництвом підприємств, які перероблятимуть відходи.

«Конкурс проводитиметься за стандартами, критеріями та правилами, які сьогодні запроваджує Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк», – сказав він.

Представник КМДА нагадав, що столична влада взяла на себе завдання закриття та забезпечення рекультиваційного утримання полігону № 5: навіть після того, як полігон буде закритий, місто подбає про екологічно безпечне утримання цього складного об’єкта.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]