Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична влада цілодобово моніторить ситуацію щодо можливого погіршення погодних умов. Снігоприбиральна техніка напоготові і буде задіяна в повному обсязі»

19 січня 2018 року, 20:24

 

Столична влада цілодобово моніторить ситуацію щодо можливого погіршення погодних умов. І в разі потреби, вся снігоприбиральна техніка буде задіяна в повному обсязі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

Він наголосив, що під час перших снігопадів комунальні служби працювали в цілодобовому режимі, щоб забезпечити життєдіяльність міста.

«Ситуація під контролем. В’їзд в Київ ми обмежили для великовантажного транспорту, щоб не створювати затори в місті», – сказав столичний голова.

За його словами, в першу чергу, комунальні служби розчищають від снігу головні автошляхи міста та важливі соціальні об’єкти, а потім інші дороги та міжквартальні проїзди.

«Навіть коли немає снігу техніка чергує в усіх районах міста, щоб розпочати прибирання в будь-який момент. Снігоприбиральна техніка «Київавтодору» знаходиться в бойовій готовності», – зазначив Віталій Кличко.

Міський голова також додав, що прибирати від снігу місто мають не тільки комунальні служби, а й підприємства та організації, за якими закріплені конкретні території.

«Прибирати місто від снігу – це завдання не одного мера. Це завдання всіх киян і відповідних служб. Ми не повинні думати, що хтось за нас щось повинен прибирати», – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко також зазначив, що в столиці створений міський штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій, який координує роботи всіх служб міста з подолання наслідків негоди. За словами мера, під час негоди міський оперативний штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій працює у цілодобовому режимі для невідкладного вжиття заходів під час снігопадів. Контролювати ситуацію допомагає система відеоспостереження. Зокрема, здійснюється моніторинг місцезнаходження та режиму роботи снігоприбиральної техніки за допомогою GPS-трекерів. Віталій Кличко зауважив, що на сьогодні близько 500 GPS-трекерів встановлені на комунальну спецтехніку, зокрема і снігоприбиральну, за пересуванням якої можна спостерігати на окремому сайті.

«Ми можемо відстежувати не лише на карті, як рухається техніка, а й за допомогою камер відеоспостереження подивитися, які вулиці прибрані, як техніка працює. Тобто, є подвійний контроль», – підкреслив він.

Мер додав, що столична влада продовжує закуповувати сучасну снігоприбиральну техніку.

«У нас є можливості, в разі великих снігопадів, впоратися з ситуацією», – підкреслив міський голова.

Віталій Кличко нагадав, що наприкінці минулого року «Київавтодор» придбав ще 32 одиниці нової спецтехніки. За його словами, загалом до зимового сезону «Київавтодор» підготувало 377 одиниць снігоприбиральної техніки. Комунальні керуючі компанії в районах підготували 335 одиниць техніки: 195 тракторів і 140 одиниць малої механізації. Окрім того, у разі потреби місто залучатиме до прибирання снігу техніку 160 підрядних організацій, із якими підписані угоди.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]