Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тільки останні кілька років столиця дійсно будує і ремонтує дорожнє покриття – Дмитро Давтян

12 лютого 2018 року, 11:55

У Києві майже 80% дорожнього покриття вичерпало термін експлуатації. Про це виданню 44.ua повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян.

«Упродовж понад 25 років ніхто на ділі не займався ні капремонтом, ні будівництвом доріг. Кількість кілометрів, яке місто «здавало», була вкрай незначною. По суті, тільки останні кілька років столиця дійсно будує і ремонтує дорожнє покриття. Звичайно, зношеність доріг дуже висока. На сьогоднішній день близько 78% дорожнього покриття відслужили 15-30 років, що в 1,5-3 рази більше нормативного терміну їх служби», – повідомив заступник голови КМДА.

За його словами, існують й інші причини незадовільного стану столичних доріг.

«Це часті аварійні розриття проїжджих частин, які пов’язані з незадовільним технічним станом інженерних мереж, безконтрольний рух вантажівок містом. Для нас це ціла біда, оскільки часто фури вантажать понад норми, вони перевищують швидкість, а це «вбиває» дороги ще швидше. Також невідповідність попередніх норм розрахункових навантажень на асфальтобетонне покриття існуючих навантаженням транспорту», – додав Дмитро Давтян.

Окрім того, існує перевантаження з пропуску транспортних засобів, яке в 2-3 рази перевищує нормативне. Значно ускладнює ситуацію недотримання власниками авто правил паркування, відсутність відповідальності за порушення правил паркування і, власне, брак паркомісць.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]