Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Проведення в Києві таких заходів, як фінал Ліги чемпіонів – це можливість популяризувати наше місто в світі»

23 лютого 2018 року, 20:16

Проведення в Києві таких масштабних спортивних заходів, як фінал Ліги чемпіонів УЄФА – це додаткова можливість рекламувати наше місто в усьому світі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «NewsOne».

«Мені як меру заздрять мери інших міст світу, оскільки у нас є така можливість – провести фінал Ліги чемпіонів. Це – нагода презентувати наше місто і нашу країну», – сказав Віталій Кличко. Він додав, що цей спортивний захід транслюватиметься на багато країн світу.

Мер зауважив, що при підготовці до цього заходу столична влада надає значної уваги безпеці, благоустрою, комфортному транспортному обслуговуванню гостей.

«Всі ці питання ми обговорювали сьогодні на засіданні оргкомітету. Зважаючи на той досвід, який ми отримали під час проведення «Євро-2012», «Євробачення-2017», я впевнений, що ми зможемо провести на високому рівні і фінал Ліги чемпіонів, який відбудеться в Києві 26 травня», – зауважив Віталій Кличко.

Окрім того, нагадав він, восени цього року в Києві відбудеться щорічний Конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC).

«До нас приїде значна кількість зірок боксу, промоутерів. Цей захід не залишиться непоміченим», – додав Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що його завдання – збільшити кількість проведення подібних заходів у столиці.

«Це дає можливість нам розвивати туристичну привабливість міста. Кожен, хто приїздить до Києва, зупиняється в готелях, відвідує ресторани. За статистикою, кожен іноземець витрачає в Києві щодня 100-150 євро. Наше завдання – реалізувати повністю той туристичний потенціал, який має наше місто», – додав Віталій Кличко.

Він підкреслив, що минулого року столицю відвідали майже 2 млн іноземних туристів, і за прогнозами, цього року ця цифра збільшиться.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]