Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

7 червня визначать лауреатів літературного «оскара» нашої країни – «Коронації слова»

06 червня 2018 року, 17:31

7 червня у Колонній залі КМДА відбудеться літературна подія року – урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Коронація слова-2018».

Програма заходу:

17:00-18:00 – прибуття гостей;

17:30-17:50 – прес-брифінг співзасновників Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»;

18:00-21:00 – церемонія нагородження переможців конкурсу в номінаціях: «П’єси», «Кіносценарії», «Пісенна лірика», «Романи», та спецвідзнаки від партнерів. У рамках церемонії відбудеться нагородження «Золотих письменників України», авторів, наклади видань яких досягли 100 000 примірників.

 

Акредитація для ЗМІ відбуватиметься у день події, на вході до Київської міської державної адміністрації, вул. Хрещатик, 36.

Контактна особа: Катерина Кадер, медіа-координаторка Міжнародного проекту «Коронація слова», тел.: 096-962-83-04.

Довідково.

За 18 років конкурс відкрив близько 1000 нових імен, романісти «Коронації слова» видали понад 800 романів сукупним накладом понад 10 000 000 примірників. Завдяки «Коронації слова», українська література доповнилася творами сучасних відомих авторів: Люко Дашвар, Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Володимир Лис, Галина Вдовиченко, Наталка і Олександр Шевченки, Анна Багряна, Максим Кідрук, Марина Гримич, Олесій Волков, Міла Іванцова, Маріанна Малина, Юрій Сорока, Василь Шкляр, Богдан Коломійчук, Марія Матіос, Вікторія Гранецька, Андрій Кокотюха, Марія і Сергій Дяченки, Світлана Талан, Кіра Малко.

Відзнято понад 30 фільмів за кіносценаріями та романами лауреатів «Коронації слова», серед найвідоміших: «Червоний» , «Будинок «Слово»» «Ґудзик», «Гніздо горлиці», «Повзе змія», «Темна вода», «Століття Якова, «Борода», «Екс», Катерина.

Визначною подією цьогорічного Міжнародного літературного конкурсу «Коронації слова» є заснування масштабного літературного проекту «Молода КороНація», Церемонія нагородження якого відбудеться вже 14 червня у Київському Палаці дітей та юнацтва, вул. І. Мазепи, 13.

Новий конкурс має надважливу місію – показати всі обрії вітчизняної дитячої літератури, розкрити нерозвіданий літературний потенціал у молоді та привернути увагу до проблем підлітків через їхнє вираження у письмовому слові (булінг, (НЕ)інклюзивність шкіл, проблеми з батьками та ін.).

Трансформація дитячої номінації Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» викликана підвищеним інтересом до дитячої літератури. У зв’язку з цим, засновниками конкурсу Тетяною та Юрієм Логушами було прийняте рішення розширити спектр дитячої номінації, створивши якісно новий літературний конкурс. Заохотити таким чином до письменництва дітей та залучити як експертів «дитячого слова». Виокремлені такі номінації: «Дорослі для дітей», «Діти для дорослих», «Діти для дітей».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]