Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

11-12 червня на Софійській площі просто неба відбудеться фестиваль «Французька весна в Україні» (+обмеження руху)

07 червня 2021 року, 9:53

11-12 червня на Софійській площі просто неба відбудеться 17-ий щорічний національний фестиваль «Французька весна в Україні». Відповідну ініціативу Посольства Франції в Україні підтримано розпорядженням КМДА № 1216.

Завдяки новому формату пленеру кияни зможуть відвідати культурні заходи, дотримуючись карантинних норм. Також долучитись до цих подій можна буде і онлайн.

У зв’язку із проведенням фестивалю 11-12 червня з 16:00 до 23:00 передбачено обмеження руху транспорту на Софійській площі, Малій Житомирській, Володимирській (від вулиці Ірининської до вулиці Великої Житомирської) та в Рильському провулку. Також буде внесено зміни в рух громадського пасажирського транспорту, який курсує цими вулицями, про що буде повідомлено додатково.

Окрім цього, КП «Київміськсвітло» доручено частково відключати зовнішнє освітлення з 7 до 12 червня із 20:00 до 23:00 на Софійській площі, вулицях Софіївській, Малій Житомирській, Володимирській (від вулиці Ірининської до вулиці Великої Житомирської). Зокрема, для проведення монументальної світлової проекції «Я – мрія…», створеної із використанням 3D-технологій.

Організатори заходу звертають увагу, що цього року у зв'язку з протиепідемічними обмеженнями вхід на виставу буде доступний безкоштовно, однак за попереднім записом в межах наявних місць:

Вуличні вистави, концерти класичної музики, кінопокази, фотовиставки, зустрічі із митцями та інтелектуальні дебати чекають цього разу на відвідувачів фестивалю не лише в Києві, а й у 7-ми великих обласних центрах України: Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Рівному та Харкові.

Так, уже традиційно київські глядачі матимуть змогу першими побачити новинки французького кіно завдяки програмі допрем’єрних показів як популярних, так і авторських стрічок різних жанрів. 

Завдяки «Французькій весні в Україні» у Києві створено урбаністичні картини від найкращих муралістів Франції. У 2021 році до них приєднається митець Nelio, який створить мурал на факультеті інформатики та обчислювальної техніки НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

Детальна програма всіх заходів – за посиланням: http://printempsfrancais.com.ua/wp-content/uploads/2021/05/programme-mai-juin-31_05-ukr.pdf.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]