Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

18 червня Київська опера влаштує до свого 40-річчя гала-концерт «З театром у серці»

15 червня 2022 року, 9:38

Із нагоди 40-річчя Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва 18 червня відбудеться гала-концерт «З театром у серці».

Як зазначили в Департаменті культури Київської міської державної адміністрації, за 40 років роботи Київська опера зазнала колосальних змін, оскільки суто дитячий та юнацький формат театру якісно трансформувався в культурний заклад для всіх категорій глядачів. Наразі це сучасний і прогресивний театр, який кожного сезону генерує інноваційні мистецькі проєкти.

«У 2019 році в театрі було капітально відремонтовано глядацьку залу, а також проведено повний ребрендинг культурного закладу. Київська опера для киян та гостей столиці кожного сезону презентує прем’єри: класичні опери та балети, мюзикли українських композиторів, бродвейські постановки, а також авторські проєкти. У час повномасштабного російського вторгнення театри частково призупинили діяльність через загрозу ворожих обстрілів. Війна внесла корективи у план відзначення 40-річчя театру, але попри все музи не мовчать, тому ми не опускаємо руки та реалізовуємо плани щодо створення українського культурного продукту», – розповіли в Департаменті культури.

У гала-концерті «З театром у серці», який розпочнеться 18 червня о 16:00, візьмуть участь симфонічний оркестр, хор театру, артисти балету, солісти-вокалісти Київської опери, а також запрошені артисти: Дар’я Литовченко, Дмитро Іванченко, Юрій Годо та скрипаль Дмитро Ткаченко, який виконає головну музичну тему з кінофільму «Список Шиндлера» – стрічки, що стала символом жорстокості війни та гуманності окремої людини.

До слова, з часу повномасштабної російсько-української війни Київський муніципальний театр опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2) проводив благодійні вистави для маленьких глядачів на залізничному вокзалі Києва та в дитячій лікарні «ОХМАТДИТ», а також зняв два відеоролики: «Київська опера – жертвам війни» та «Закрийте небо!».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]