Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

20 листопада в Музеї історії Києва презентують альбом «Брузель» із культової саги «Примарні міста» українською мовою

16 листопада 2022 року, 13:43

Цієї неділі, 20 листопада, о 10:00 у Музеї історії міста Києва відбудеться презентація альбому «Брузель» із культової саги «Примарні міста» авторства Франсуа Скейтена та Бенуа Петерса українською мовою від київського видавництва «Пінзель».

Альбом «Брузель» є «біблією» для сучасних європейських урбаністів. У ньому розповідається історію архітектурного проєкту, який змінив долю цілого міста і засвідчив, що один амбітний задум може змінити образ мегаполісу. Брузель – дзеркальне відображення Брюсселя і всі історичні зміни, які пережила реальна столиця Бельгії на межі ХІХ і ХХ століть, випадають і на долю цього вигаданого міста.

Франсуа Скейтен – автор популярного музею в Брюсселі «Світ поїздів», а Бенуа Петерс – керівник реставрацій чималої кількості пам’яток «ар-нуво» у Брюсселі. Під їхнім творчим наглядом з-під бруківки звільняють річку Сенну, уздовж якої створюють новий квартал Турн-і-Таксіс із музеями, коворкінгами, парками та житловими будинками. Квартал оформлюють у стилістиці альбому «Брузель».

Альбом «Брузель» входить до серії «Примарні міста». Ці альбоми вперше в історії у 2013 році отримали найпрестижнішу премію на Фестивалі медіа-мистецтв у Японії. Серія практично одразу стала еталоном європейської урбаністичної графіки. У ній представлені міста-двійники найвідоміших міст Старого і Нового світів.

Долучитися до презентації альбому можна найближчої неділі о 10:00 за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 7, Музей історії міста Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]