Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

22 липня Музей історії Києва представить експозицію, приурочену до 30-ї річниці підняття українського прапора над Києвом

21 липня 2020 року, 10:02

22 липня Музей історії Києва представить експозицію, приурочену до 30-ї річниці підняття українського прапора над Києвом. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Прапор, який підняли над столицею 24 липня 1990 року, і який зберігається у Національному музеї історії України, можна буде побачити у Музеї історії Києва з 22 липня до 2 серпня.

24 липня 1990 року, за 13 місяців до проголошення Незалежності України, на Хрещатику, 36 замайорів синьо-жовтий прапор. Встановлення українського прапора над столицею супроводжувалося масовими мітингами на підтримку ідеї незалежності України. Перед тим його освятили у Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київради.

За протокольним рішенням президії Київської міської ради о 19:00 над адміністративною будівлею, поруч із державним прапором УРСР, було піднято український національний синьо-жовтий стяг.

Також у рамках експозиції будуть представлені світлини та архівні відеоматеріали.

Нагадаємо, що 24 липня відбудуться урочистості з нагоди 30-ої річниці підняття українського національного прапора на флагштоці біля будинку Київської міської державної адміністрації.

24 липня із 22:00 до 24:00 години відбудеться святкове підсвічування будівлі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]