Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

24 липня стартує творчий проект «Вкрадене мистецтво або переоблік культури», покликаний повернути Україні привласнені росією імена українських геніїв

22 липня 2022 року, 15:33

24 липня о 15:00 в Музеї історії Києва стартує творчий проект мистецтвознавиці Ганни Владимирської «Вкрадене мистецтво або переоблік культури».

Це серія лекцій, покликана розповісти про геніальних українських митців, творчість яких із 18 сторіччя привласнювала росія. Проект є прикладом того, що війна росії з Україною поклала край історії, коли сусідня країна привласнювала собі українських геніїв.

Уже цієї неділі, 24 липня, Музей історії Києва запрошує на першу лекцію «Українська амазонка – Олександра Єкстер».  

За словами організаторів, Олександра Екстер вважала себе киянкою і була нею в повному розумінні слова. Вона закінчила Київську жіночу гімназію та вступила до Київської малювальної школи, а потім – до Київського художнього училища. Потім підкорила Париж. Вона вміла дружити, її близькими були: Гійом Аполлінер, Жорж Брак, Пабло Пікассо, Фернан Леже, Робер і Соня Делоне. Екстер близько здружилася з Казимиром Малевичем, вона була єдиною людиною, яку він допускав у свою майстерню. Про цю унікальну людину і піде розмова вже у цю неділю.

Місце проведення: вул. Богдана Хмельницького 7, Музей історії Києва.

Реєстрація на подію – за посиланням: https://bit.ly/3cyzAob.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]