Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

25 березня Київський академічний театр ляльок презентує масштабну виставу за поемою Івана Котляревського «Енеїда»

20 березня 2023 року, 11:48

25 березня Київський академічний театр ляльок презентує масштабну виставу за поемою Івана Котляревського «Енеїда». Про це інформує Департамент культури КМДА.

У постановці глядачі зможуть побачити 25 акторів, більше 40 масок і ляльок, у тому числі величезних ляльок під управлінням кількох людей, сценічні бої та вишукані художні рішення, а також почути оригінальну музика, створену спеціально для цієї постановки.

«Ця вистава – новий і цікавий виклик для мене. Героїчна містерія рівня «Енеїди» не могла вийти камерною, так само мені не хотілося повторювати традиційний хід постановок за Котляревським – шаровари і оселедці. Саме тому ми додали цій виставі епічного розмаху, що нагадує нам про першоджерело – «Енеїду» Вергілія. Звісно, важливе слово залишається за Котляревським, тож у постановці вистачає комедійних моментів та персонажів, проте на глядача чекають також і декілька серйозних драматичних робіт. Для мене важливим було не лише розповісти цю історію, але і підкреслити її актуальність в контексті найновішої історії України», – зазначив режисер Дмитро Драпіковський.

За словами директора КАТЛ та художнього керівника постановки Ігоря Гулого, це перша велика прем’єра театру від початку повномасштабного вторгнення і, можливо, наймасштабніша постановка за всю його історію.

«Акторська гра, музика, костюми, декорації , сценографія – іноді дія відбувається буквально по всій глядацькій залі, а не лише на сцені. Впевнений, ця вистава не залишить глядачів байдужими. Як режисер та художній керівник, я хочу подякувати всім колегам за високий рівень професіоналізму та талант. Як директор, хочу висловити подяку Федеральному міністерству закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut – за довіру та підтримку української культури», – зазначив Ігор Гулий.

Усі костюми та декорації розроблені головним художником КАТЛ Миколою Даньком. Сценічну адаптацію твору зробила драматургиня та комікеса Вєста Гунченко.

Перші прем’єрні покази вистави відбудуться 25 березня, 7 квітня та 25 квітня.

Місце проведення:  велика сцена Київського Академічного Театру Ляльок, вул. Грушевського, 1-А.

Бронювання квитків: +38 050 481 31 50

Акредитація ЗМІ: +38 099 727 30 44, [email protected]

Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду – ініціативи для підтримки культурних та освітніх організацій, що постраждали від війни проти України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]