Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

25 березня у Києві вручать найгучнішу театральну премію – «Київську пектораль»

22 березня 2019 року, 18:36

У Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва 25 березня відбудеться вручення найгучнішої театральної премії – «Київської пекторалі». Премія заснована за ініціативою Київського відділення Національної спілки театральних діячів України та за підтримки Департаменту культури КМДА.

«Для всієї творчої спільноти цей захід є надважливим і це дуже символічно, що така подія відбувається саме напередодні Міжнародного дня театру. На сьогодні поки що відомі лише претенденти на нагороди, а от переможців оргкомітет назве буквально в останню мить. Ми всі хвилюємось, бо в цьому році дуже сильні всі номінанти», – підкреслила директор Департаменту культури Діана Попова.

Відомо, що вранці 25 березня відбудеться заключне засідання оргкомітету, під час якого буде остаточно визначено лауреатів у 17-ти номінаціях (14 основних та 3 додаткових). Кожного разу номінанти обираються на підставі висновків експертів, тож лауреатами завжди є майстри сценічного мистецтва, які зробили особливий внесок у розвиток культури та духовності. Джерелом фінансування премії є бюджет міста Києва, і, починаючи з 2016 року, її розмір становить 15 тис. грн.

За весь час існування премії були номіновані такі видатні діячі мистецтва як Богдан Ступка, Ада Роговцева, Богдан Бенюк, Євгенія Мірошниченко, Олексій Богданович, Ірма Вітовська та багато інших наших справжніх «зірок».

Театральна премія «Київська пектораль» стала першою в Україні професійною театральною премією. Вона завжди означає визнання акторської та творчої майстерності високого рівня, а також підтверджує звання Києва як європейської культурної столиці.

Напередодні самого заходу, о 16:00, відбудеться прес-конференція, під час якої стануть відомі деталі, щодо проведення найповажнішої театральної премії в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]