Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

29 серпня столиця вшановуватиме пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

28 серпня 2020 року, 9:37

Столиця вшановуватиме пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відповідно до Указу Президента України Дня пам’яті захисників України відзначають щорічно 29 серпня.

У Київській міській державній адміністрації затверджено план заходів із підготовки та відзначення у столиці Дня пам’яті захисників України.

29 серпня о 12:00 на площі біля Михайлівського Золотоверхого собору заплановане проведення меморіального заходу, присвяченого Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Із 29 серпня до 1 вересня на Михайлівській площі працюватиме фотовиставка «Іловайськ. Спогади. 2014».

Окрім того, на Михайлівській площі 29 серпня об 11:00 усі охочі зможуть відвідати арт-проєкт «Жива пам’ять», присвячений пам’яті загиблих в російсько-українській війні (інформаційно-просвітницькі стенди). Арт-проєкт працюватиме до 29 вересня.

У кінотеатрі «Київська Русь» 29 серпня відбудуться покази сучасних тематичних військово-патріотичних фільмів. Зокрема, 29 серпня о 18:00 в кінотеатрі «Київська Русь» відбудеться показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас».

29 серпня о 13:00 відбудеться онлайн-марафон, присвячений вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України «Доба пам’яті». Онлайн марафон збирає патріотів України, щоб віддати велику шану родинам захисників України та віддати борг героям – кращим українським жінкам та чоловікам, які стали справжньою українською легендою. Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі ІА «Укрінформ».

Також 29 серпня демонструватимуть тематичні експозиції Національного військово-історичного музею України.

30 серпня о 12:00 проведуть книжкову конференцію «Історії героїв війни за незалежність України» в кінотеатрі «Київська Русь».

26 вересня запланований всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

У День пам’яті захисників України приспустять Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ і організацій.

29 серпня о 10:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання на вшанування пам’яті за захисниками України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На час хвилини мовчання буде зупинено роботу в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де становлено безперервний режим роботи), рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Також на знак вшанування пам’яті захисників України 29 серпня о 10:00 буде перервано трансляції радіо- і телепередач.

У День пам’яті захисників України трансляції розважальних програм радіо і телебачення буде обмежено.

Заходи до Дня пам’яті захисників України також пройдуть у всіх районах столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]