Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

30 березня на Софійській площі фантастичним шоу розпочнеться фестиваль «Французька весна»

15 березня 2019 року, 12:56

У Premier Palace Hotel пройшла прес-конфереція, під час якої стали відомі деталі щодо проведення 16-го сезону фестивалю «Французька весна». Організатори повідомили тему фестивалю, яким саме чином буде відбуватися подія цього року та поділилися власними очікуваннями.

«Мені приємно, що «Французька весна» почнеться саме з Києва і збігається із роком французької мови в Україні. Традиційно фестиваль буде відкрито фантастичним шоу, яке відбудеться 30 березня о 20:30 на Софійській площі. Місто як завжди підтримує цей фестиваль, без якого ми вже не уявляємо нашу весну», – підкреслила директорка Департаменту культури Діана Попова.

На прес-конференції була присутня посол Франції Ізабель Дюмон, яка зазначила, що цього разу, фестиваль буде наповнений сюрпризами, які покликані здивувати українського глядача, а відкриттям стане тема архітектури. Також посол подякувала організаторам та очільниці Департаменту культури Діані Поповій за багаторічну плідну співпрацю.

«Відкриття фестивалю кожного року є одною із найбільш масштабних подій. Вуличне мистецтво, у поєднанні з новими сценічними технологіями, набуває все більше прихильників і дозволяє краще зрозуміти французьку культуру та менталітет», – наголосила Ізабель Дюмон.

Мета «Французької весни» – налагодження міжкультурних зв’язків України та Франції, активна комунікація між представниками творчої інтелігенції, а також зацікавленої публіки. За підсумками прес-конференції стала відома програма майбутньої події, а також те, що головною темою став «колір». На питання, які ж кольори будуть домінувати над іншими, пані посол відповіла, що блакитний та жовтий стануть головними у цьому ансамблі.

Організатори підкреслили, що в закладах культури для киян та гостей міста буде запропонована різноманітна франко-українська мистецька програма.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]