Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

30 вересня у рамках Днів Європейської спадщини відкриється виставковий проєкт «Виставка київського пейзажу «Київ тривожного часу»

30 вересня 2022 року, 9:08

Сьогодні, 30 вересня, о 16:00 у рамках Днів Європейської спадщини відкриється виставковий проєкт «Виставка київського пейзажу «Київ тривожного часу». Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

На виставці буде представлено роботи з літньої практики студентів І-ІІІ курсів живописного і графічного відділень Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Зазначимо, що «Виставка київського пейзажу «Київ тривожного часу» – це спільний виставковий проєкт Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, Київського науково-методичного центру по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій та Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

До відкриття виставки долучаться директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк, куратори виставки: професор Андрій Яланський, старший викладач Григор’єв Сергій та старший викладач Сергій Скрипіцин.

Виставка працюватиме до 15 жовтня з 11:00 до 14:00. Вихідні: понеділок, вівторок. Вхід безкоштовний.

Місце проведення: музей «Кам’яниця київського війта», вул. Костянтинівська, 6/8.

Акредитуватися на відкриття та отримати додаткову інформацію щодо роботи виставки можна за телефоном: 067-766-83-44, Михайло Федорин.

Довідково.

Дні європейської спадщини – це загальноєвропейська ініціатива, офіційно започаткована Радою Європи в 1991 році. Мета проекту – привернути увагу мешканців та гостей міст до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства.

Основною ідеєю заходу є відкриття і огляд зазвичай закритих чи маловідомих пам’яток, щоб привернути увагу громадськості до їх історичної та архітектурної цінності. Цьогорічна тема «Стала культурна спадщина» (Sustainable Heritage) має на меті привернути увагу до розмаїття культурної спадщини Європи та досягнення цілей сталого розвитку ООН.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]