Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

41 000 голосів віддано за проєкти Громадського бюджету в застосунку «Київ Цифровий»

25 серпня 2021 року, 16:49

Минув тиждень від початку голосування Громадського бюджету. За цей час активні кияни віддали 176721 голос за міські проєкти. З них 23% – через застосунок «Київ Цифровий». Команда застосунку нагадує, як можна збільшити шанси на перемогу ваших обранців.

«Київ Цифровий» допомагає ділитися проєктами за допомогою QR-кодів та долучати до голосування друзів.

Якщо просканувати QR-код проєкта камерою смартфона, користувачі застосунку одразу опиняться на екрані з деталями проєкту та зможуть проголосувати. Тим, хто не зареєстрований в застосунку, потрібно буде спочатку завантажити його та після авторизації вони автоматично потраплятимуть на екран для голосування. Щоб відкрити QR-код на екрані для сканування, достатньо натиснути на його позначку під описом проєкту. 

Щоб скористатися сервісом голосування в застосунку, необхідно завантажити останню версію «Київ Цифровий» для iOS або Android

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій також нагадує, як віддати свій голос за міський проєкт у «Київ Цифровий»:

  1. Підключити у застосунку Bank ID. Це необхідно для підтвердження особи, щоб голосування проходило чесно.
  2. Натиснути у меню К → Електронна демократія → Громадський бюджет.
  3. Вибрати проєкт у переліку та віддати голос.

Підтримати можна до 10 проєктів – по одному в кожній тематиці. У застосунку зберігатиметься перелік обраних проєктів, щоб зручно слідкувати за кількістю голосів на їхню користь.

Нагадаємо, що «Київ Цифровий» – застосунок, що об’єднав головні міські сервіси. Наразі користувачам уже доступні: поповнення транспортної карти, QR-квитки, оплата паркування, сплата штрафів, повернення евакуйованої автівки з QR-кодом і Громадський бюджет.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]