Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прес-брифінг Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень (+повний текст, відео)

06 травня 2020 року, 11:05

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я продовжую щодня інформувати мешканців столиці про ситуацію в місті. Новини сьогодні – не дуже оптимістичні.

Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася ще на 68 людей.Троє з них – медики.

На сьогодні в столиці вже 1651 підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

Захворіли: 

21 жінка віком від 23-ох до 76-ти  років. Та дівчинка чотирьох років. 45 чоловікiв віком від 19-ти до 76-ти років. І хлопчик, якому 5 років. 17 випадків, підтверджених за минулу добу, – у Києво-Печерській Лаврі.

До лікарень столиці госпiталiзовані 24 пацієнта. Інші – лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

За минулу добу в Києві одужали 8 людей. Усього коронавірус подолали 99 киян.

Зауважу, що найбільше випадків захворювання, із виявлених минулої доби, в Печерському районі – 23. Та в Дарницькому – 17.

Чимало людей продовжують нехтувати правилами і власною безпекою. Дехто взагалі не вірить в загрозу і називає коронавірус міфом і світовою змовою. Це ж повна нісенітниця! Сьогодні, коли ви бачите, що відбувається в інших країнах, скільки людей помирає, які колосальні збитки несе світова економіка! Як можна бути такими легковажними?! І ви ж ставите в небезпеку не тільки себе, а й людей навколо.

Зауважу: завдяки вчасно запровадженим обмеженням, нам вдалося втримати ситуацію під контролем і не допустити інфекційного вибуху. Але якщо зараз усі робитимуть вигляд, що нічого не відбувається і вірусу немає, – ситуація може різко змінитися. Ми не повинні цього допустити! Особливо, коли збираємося послабити обмеження.

Сьогодні в лікарнях столиці від коронавірусу лікуються 205 людей. У тому числі п’ятеро дітей. 35 пацієнтів у важкому стані. Три – підключені до апарату вентиляції легень. Також у стаціонарах перебувають 67 киян із підозрою на коронавірус. Серед них – 8 дітей.

І коли ми говоримо про перший етап послаблень. То йдеться про послаблення і поступовий вихід з карантину. А не про повне зняття всіх обмежень.

Саме тому, бо багато коментарів сьогодні з цього приводу, наземний громадський транспорт працюватиме на першому етапі в обмеженому режимі. До 22 травня точно. Але ми збільшимо кількість маршрутів у ті райони, що сьогодні мало охоплені. Збільшення маршрутів стосуватиметься електротранспорту.

А бізнес, що почне роботу, також повинен вирішити питання з підвозом своїх співробітників до місця роботи.

Метро, як я неодноразово говорив, відкриється за рішенням уряду. І це буде не одразу.

Приміський транспорт уряд пообіцяв запустити в першу чергу. Із початком послаблень.

Також хотів повідомити, що сьогодні в столиці на обсервації у закладах, що підготувало місто, перебувають 85 людей. Це особи, які повертаються з-за кордону. Тільки минулої доби аеропорт «Бориспіль» прийняв кілька рейсів.

Більша частина людей, які прибули в Україну, перебувають на двотижневій самоізоляції вдома. Для контролю її дотримання використовують додаток «Дій вдома».

 А частина людей – на обсервації на базах столиці. Зокрема, 74 людини – в санаторії «Жовтень». Це українці, що прибули з Майамі, Ніци та Італії. Та 11 осіб – у конгрес-готелі «Пуща».

Більшість людей, які перебувають на обсервації в Києві – це українці. Також є громадяни Швеції, Франції, Великобританії, Італії та Кіпру. 

Зазначу, що киянам, які потрапили на обсервацію в інших регіонах України, міська влада забезпечує повернення в столицю. Цього понеділка 18 киян повернулися додому з Одеси після двох тижнів обсервації.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Навесні цього року ви обіцяли, що крім Подільсько-Воскресенського мосту та Шулявського будуть ремонтувати і дороги. Чи втілюють ці плани?

Столичні дорожники не припиняли працювати під час обмежень. Активні роботи тривають на всіх ключових об’єктах.

Сьогодні ми ремонтуємо 14 мостів та шляхопроводів столиці. Триває капітальний ремонт на 9 вулицях. На 12-ти – середній ремонт. Це вулиці, які не оновлювали 30-40 років!

Активно триває капремонт на проспекті Степана Бандери. На тиждень швидше, ніж планували, оновили ділянки між вулицею Йорданською і шляхопроводом на вулиці Богатирській. І розпочали наступний етап – ремонт на ділянці шляхопроводу на перетині з проспектом Героїв Сталінграда.

Паралельно завершуємо оновлення двох шляхопроводів - на перетині вулиці Богатирської та Оболонського проспекту. Та на перетині Богатирської з проспектом Степана Бандери. 

На Борщагівському шляхопроводі розпочали другий етап ремонту. Там зараз перекритий рух у напрямку Кільцевої дороги. А проїзд у бік центру відкритий  всіма трьома смугам, що вже капітально відремонтували.

Завершується і реконструкція вулиці Туполєва. Тривають роботи на проспекті Любомира Гузара. На вулицях Покровській, Пушкінській, Золотоворітській, Микільсько-Ботанічній.

Пропоную невеликий репортаж про те, де і як сьогодні працюють дорожники.

ВІДЕО.

Питання від каналу 112 Україна. Останні зливи показали, що в місті є проблемні ділянки, які підтоплює. Як ви збираєтесь вирішити проблему з дощовою каналізацією?

 Після дуже засушливих двох місяців весни, початок травня видався багатим на зливи. За даними метеоцентру, в столиці за три дні випала місячна норма опадів.

 Гідрослужба комунальної корпорації «Киїавтодор» працює в посиленому режимі. Біля проблемних ділянок під час злив чергувала і працювала спецтехніка. Зокрема, біля станції метро «Дорогожичі» та поблизу «Лівобережної».

Також комунальні служби  знову здійснять очищення стоків. Адже шквальний вітер зриває листя та сміття, яке забивається в решітки зливостоків.

Я звертаюсь і до  мешканців міста: не викидати сміття на вулиці. Бо його теж відносить в стоки.

 Міські служби вивчають ті місця, де були підтоплення, аби поставити там більш потужні насоси. Також буде здійснена  реконструкція системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де роблять капремонт доріг, скрізь ставлять нову систему.

Але не будемо забувати, що у Києві 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації.  Більшу частину яких не оновлювали десятиліттями. І вона дуже застаріла.

Я дякую вам за увагу! Ми сьогодні робимо все, щоб і вірус не вирвався з-під контролю, і щоб місто розвивалося.

Допоможіть нам! Не нехтуйте своєю безпекою і своїм здоров’ям! Гарного дня!

Бережіть себе!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]