Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

70 осіб долучилися до збору крові у Vcentri HUB: Шевченківський

10 листопада 2022 року, 16:57

Сьогодні у рамках дня донора, який проводили у Vcentri HUB: Шевченківський, лише за кілька годин вдалося зібрати майже 32 літри крові. Загалом до благодійної акції долучилися 70 осіб, у тому числі депутати Київської міської ради, працівники структурних підрозділів КМДА, райдержадміністрацій, комунальних підприємств тощо.

Це вже п’ята така ініціатива Департаменту суспільних комунікацій КМДА та Центру комунікації спільно з КНП «Київський міський центр крові» і Київською міською організацією Червоного Хреста, яку проводять на базі столичних громадських просторів Vcentri HUB.

«Як показує практика: крові не вистачає завжди. Її бракувало і в мирний час, а зараз, в умовах воєнного стану, – тим паче. Адже багато наших захисників, які повертаються з лінії фронту з пораненнями, потребують різних груп крові. Тому ми регулярно ініціюємо такі акції, адже один донор може врятувати три життя. Це мінімальне, чим ми можемо допомоги. Дуже приємно, що так багато охочих – звичайних активних киян та представників міської влади», – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Він підкреслив, що загалом зібрана сьогодні кров зможе врятувати понад дві сотні життів. Її направлять до столичних лікарень і на фронт.

«Одна кровоздача – це 450 мілілітрів. Сьогодні ми розраховували щонайменше на 50 кровоздач, але люди відгукнулися і охочих прийшло набагато більше, ніж ми планували. Ця кров потрібна для лікування і збереження життя всіх наших українців. Отримувачі – кияни, які перебувають у міських лікарнях, пологових будинках, поранені військові, які прибувають до столиці і лікуються в наших медзакладах. І якась частина крові буде направлена на фронт», – зазначила голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Гоєнко.

Щоб здати кров, охочим потрібно було лише дотримуватися медичних рекомендацій напередодні та прийти у визначений день до Vcentri HUB: Шевченківський із посвідченням особи. Всі необхідні аналізи, реєстрацію, підготовку та забір крові організатори проводили просто на місці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]