Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Public Talk: Київ 2035. У столиці відбудуться публічні дискусії щодо візії напрямів розвитку столиці

05 липня 2021 року, 17:31

7-8 липня 2021 року відбудуться публічні дискусії щодо довгострокових пріоритетів, цілей і завдань розвитку міста Києва до 2035 року. Ці заходи стануть продовженням інформаційно-комунікаційної кампанії, яка сприятиме більшому залученню експертів та мешканців столиці до суспільного діалогу, визначенню пріоритетів міста і змінах столиці на краще. Про це повідомили у Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Протягом двох днів учасники публічних дискусій обговорюватимуть зібрані на попередньому етапі розробки Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року ідеї та пропозиції щодо формування комфортного й екологічного міського простору, смарт-спеціалізації, ефективного врядування міста, а також розвитку столиці як культурного і туристичного центру.

Зокрема, розглядатимуть вплив пандемії на розвиток мегаполісів і нові вимоги мешканців до урбаністичного середовища, виклики і можливості цифрової трансформації столиці та розбудови «розумного міста», проблеми і шляхи забезпечення екологічно збалансованого розвитку Києва. Серед інших актуальних тем: розвиток фармацевтики, інформаційно-комунікаційних технологій та креативних індустрій, які були визначені основними напрямами смарт-спеціалізації міста Києва, створення нових туристичних магнітів, партнерство і перспективні проєкти у рамках Київської агломерації.

Організатори ретельно вивчили і проаналізували понад 100 ідей та пропозицій, які експерти, громадські діячі, представники бізнесу та пересічні кияни надали під час опитування. Більша частина з них була направлена на зміни у житлово-комунальному господарстві, вдосконалення транспортної системи та мікромобільної інфраструктури, запровадження новітніх технологій керування міським господарством та застосування міжнародного досвіду в цьому питанні.

Автори найцікавіших ідей презентують їх під час публічних дискусій особисто. Зокрема, пропозиції стосуватимуться благоустрою річки Либідь та Гідропарку, розширенню зелених зон, створенню центру екобезпеки і моніторингу, запровадженню електронних петицій для місцевих локальних громад, створенню конгрес-бюро тощо.

Трансляція публічних дискусій відбуватиметься на платформі «Стратегія Києва – 2035»: https://kyiv-strategy2035.com.ua та на Youtube-каналі КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]