Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Аеропорт «Київ» планують назвати на честь авіаконструктора Сікорського, а «Бориспіль» – на честь художника Малевича

10 червня 2016 року, 19:27

Аеропорт «Київ» планують назвати на честь авіаконструктора Ігоря Сікорського, а «Бориспіль» – на честь художника Казимира Малевича. Про це під час круглого столу «Казимир Малевич: український вимір і глобальний погляд» розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков. 

Олексій Резніков наголосив, що саме на доручення Київського міського голови Віталія Кличка питання щодо перейменування аеропорту «Київ» на честь Ігоря Сікорського було включено до порядку денного засідання Комісії з питань найменувань 6 червня, на якому підтримано і прийнято рішення щодо проведення громадського обговорення.

«6 червня пройшло чергове засідання Комісії з питань перейменувань, я є співголовою цієї Комісії. До порядку денного були включені питання щодо перейменування аеропорту «Жуляни» («Київ») на честь авіаконструктора Ігоря Сікорського», – повідомив Олексій Резніков.

Що стосується аеропорту «Бориспіль», то найменування його іменем художника-авангардиста Казимира Малевича знайшло також підтримку у суспільстві.

Олексій Резніков зазначив, що колектив міжнародного аеропорту «Київ» підтримав ініціативу щодо перейменування. Він повідомив, що це питання винесене на громадське обговорення, яке триватиме 2 місяці, після чого буде повторне рішення Комісії з найменувань (із урахуванням результатів цих обговорень). Після проходження процедури обговорення відповідне подання буде внесене до Київради.

Заступник голови КМДА зазначив, що присвоєння аеропорту «Бориспіль» ім’я Казимира Малевича – це маленький крок на великому шляху розвитку міжнародного туризму.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]