Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Академія громадської участі стала новою платформою для неформальної взаємодії держслужбовців і активістів столиці

23 січня 2018 року, 17:42

У столиці відбулась пілотна Академія громадської участі, спрямована на спільне навчання представників міської влади та громадських організацій, що опікуються розвитком територіальної громади Києва. Підписано Меморандум про співробітництво між Департаментом суспільних комунікацій та представниками інститутів громадянського суспільства в присутності представників Офісу Ради Європи в Україні. Про це повідомили у Департаменті суспільних комунікацій КМДА.

Академія покликана стати платформою для ефективної та неформальної взаємодії між публічними службовцями та громадськими організаціями. Учасники конструктивного діалогу зосередили увагу на подоланні бар’єрів у співпраці, ефективних механізмах комунікації та інформаційних стратегіях, а також ранньому залученні до їхньої реалізації неурядових організацій та громадськості.

«Нині дуже багато йдеться про необхідність участі громадськості у реалізації державних та міських проектів і рішень. Проте у багатьох випадках це лишається лише на рівні розмов, або не має того корисного результату, який створює міцну основу для співпраці влади і громади. Сподіваюся, що Академія стане новою платформою для спільних напрацювань, планів дій та «дорожніх карт» взаємодії між державними службовцями та представниками громадськості», – наголосила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.

Цю думку підтримав і керівник проекту Володимир Кебало, який зауважив, що досвід і напрацювання пілотного проекту в Україні дадуть змогу продовжити навчання публічних службовців і представників громадських організацій не тільки на національному та місцевому рівнях в Україні, а й в інших державах-членах Ради Європи.

За його словами, широке залучення громадськості на ранніх етапах реалізації міської політики сприятиме виробленню корисних і фундаментальних основ розвитку столиці, допоможе врахувати інтереси й потреби всіх громадських груп: жінок, чоловіків, молоді, людей похилого віку, людей із інвалідністю, представників меншин та інших.

Усі охочі можуть долучитись до підписання Меморандуму за електронною поштою: [email protected].

Детальніше – за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]