Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Актори маріупольського театру зіграли в Києві благодійну виставу – зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ (+фото)

17 березня 2023 року, 12:50

16 березня, у річницю трагічних подій, коли російська авіабомба зрівняла з землею драматичний театр в Маріуполі, забравши життя сотень українців, маріупольський театр авторської п’єси «Концепція» показав благодійну виставу «Рентген усміхнених сердець». Усі зібрані кошти з благодійного вечора підуть на потреби ЗСУ. Про це повідомила заступниця голови Київської міської адміністрації Ганна Старостенко.

«У такий трагічний для Маріуполя та всієї України день актори маріупольського театру грають благодійну виставу в Києві.  Ми вражені до глибини душі силою духу всіх українців, котрі пережили справжнє пекло під час окупації, постійні ракетні обстріли та відсутність елементарних умов для існування, і котрі тепер за допомогою своєї творчості збирають кошти на допомогу Збройним Силам України. Для Києва – це велика честь: підтримати наших співвітчизників та створити належні умови для їхнього життя у столиці», – зазначила Ганна Старостенко.

Театр авторської п’єси «Концепція» став проривом для кожного поціновувача сучасних вистав. Майже рік тому акторський склад театру разом із режисером Олексієм Гнатюком були вимушені покинути своє рідне місто Маріуполь та шукати прихисток у Києві. За цей час вони встигли підкорити найбільші театральні сцени столиці та закохати в себе глядачів.

«У такий важкий для кожного маріупольця час ми знайшли підтримку в Києві, що став другою домівкою для нас. Саме тут, на Троєщині, у дитячій бібліотеці № 115 Деснянського району ми вперше зустрілися колективом після трагічних подій та розпочали відбудовувати наш театр», – поділилась директорка Департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради Діана Трима.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]