Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Аварійна бригада «Київтеплоенерго» локалізувала витік води на магістральній тепломережі на вулиці Антоновича та розпочинає ремонтні роботи

27 травня 2021 року, 14:00

Сьогодні о 12:41 на вулиці Антоновича, 176 в ході гідравлічних випробувань сталося пошкодження магістрального трубопроводу з витоком води на проїжджу частину. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Аварійна бригада, яка знаходилась на чергуванні поблизу, оперативно розпочала відкачувати воду та локалізовувати витік води. Після цього триватимуть ремонтні роботи. Їх планують завершити впродовж доби.

Пошкоджений трубопровід діаметром 1000 мм був введений в експлуатацію в 1987 році.

На час проведення ремонтних робіт рух транспорту біля місця пошкодження частково обмежений.

Витік води стався поблизу місця пошкодження у січні 2020 року. Тоді на вулиці Антоновича, 176 (біля ТРЦ «Ocean Plaza») було виявлено експлуатаційне пошкодження тепломережі під час опалювального сезону.

У ході проведення ремонтних робіт було замінено лише пошкоджену ділянку трубопроводу довжиною 23 м.

Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це визначено Правилами з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378. Цього року, як і минулого, випробування розпочалися пізніше через суворі карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19. Теплові мережі випробовують на гідравлічну міцність та щільність, щоб своєчасно виявити «слабкі» місця трубопроводів і зменшити рівень аварійності під час старту наступного опалювального сезону. На період випробувань постачання гарячої води призупиняється.

Перелік будинків, де тимчасово відсутнє гаряче водопостачання через гідравлічні випробування, – на сайті «Київтеплоенерго».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]