Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Безкоштовне навчання із онлайн-оплати комунальних послуг у «Центрі комунального сервісу» пройшли 243 мешканці Києва

09 жовтня 2018 року, 13:39

За 3,5 місяця 243 мешканці Києва пройшли навчання із оплати комунальних рахунків та передачі показань лічильників в онлайн-режимі. Таку ініціативу запровадив комунальних концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС). Більшість учасників навчання – це люди старшого віку, які скористались цією можливістю, щоб не витрачати час на черги під час оплати комунальних платежів. Про це заявив в. о. генерального директора «Центр комунального сервісу» Андрій Щербина.

Він нагадав, що особистим кабінетом на сайтах «Центру комунального сервісу» та «Головного інформаційно-обчислювального центру» користуються вже близько 500 тисяч киян.

«Переважну кількість питань отримання житлово-комунальних послуг можна вирішити за допомогою муніципальних онлайн-сервісів. ЦКС подбав про категорії населення, які, можливо, недостатньо обізнані у цих процесах: у червні цього року стартував безоплатний курс для людей старшого віку. Ми прагнемо допомогти опанувати сервіси з онлайн платежів, аби люди не витрачали сили й час у чергах. Безкоштовні заняття вже відвідали 243 охочі та відчули безперечні переваги економії часу та сил, засвідчуючи це у відгуках», – заявив Андрій Щербина.

Він зауважив, що навчання містить детальну інструкцію із користування інтернет-сервісами усіх постачальників житлово-комунальних послуг та практичне заняття, завдяки якому слухачі мають можливість відразу зареєструватися, передати показання квартирних приладів обліку та оплатити комунальні послуги через особистий кабінет без комісії, у разі здійснення оплати «Карткою киянина».

Після завершення лекції студенти отримують консультації фахівців та відповіді на запитання, а також презентації та матеріали лекцій в електронному вигляді.

Ще 150 осіб зареєструвалися на навчання у жовтні.

Слідкувати за розкладом занять можна за посиланням: http://edu.cks.kiev.ua/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]