Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Більше 200 киян взяли участь у першій лекції в «Школі обізнаного киянина»

20 травня 2016 року, 11:48

У столиці провели першу лекцію у «Школі обізнаного киянина» (ШОК) із теми: «Хто і як управляє багатоквартирним будинком?». У навчанні взяли участь понад 200 киян, яким розповіли про основні методи управління багатоквартирним будинком, інструктували щодо створення ОСББ тощо.

Одним із головних завдань ШОК стане роз’яснення подальших перспектив багатоквартирних будинків,  пов’язаних із прийняттям Закону України № 417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Нагадаємо, що міська влада висловила позицію щодо відтермінування вступу в дію норми закону про примусове призначення управителя у багатоквартирний будинок.

«Ми розпочинаємо серію безкоштовних лекцій, які допоможуть людям зорієнтуватися у змінах законодавства та пролити світло на варіанти управління будинком. Наприклад, це може бути створення ОСББ, прийняття рішення на загальнобудинкових зборах або призначення управителя в будинок місцевою владою на конкурсних засадах. Ми розповідаємо про усі ці можливості, про їх переваги й недоліки, але найголовніше – ми даємо людям чітку інструкцію як діяти в кожній ситуації», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який відкривав першу лекцію ШОКу.

Першими лекторами у «Школі обізнаного киянина» стали фахівець Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Віра Радченко, експерт зі створення ОСББ та радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов, а також голова одного з ОСББ на вулиці Братиславській Олена Свінтозельська.

«Ми готові усіма доступними шляхами будувати комунікацію з будинковими громадами, відповідати на найбільш злободенні питання. Ми плануємо, що це будуть як живі лекції, так і відеоуроки, формат електронних запитань та відповідей», – запевнив Петро Пантелеєв.

Отримати детальну інформацію про «Школу обізнаного киянина» та записатися на наступні лекції можна на сайті КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]