Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Більшість незаконних ухвал судів від «маршруточної мафії» скасовано – Костянтин Усов

07 грудня 2021 року, 14:25

Північний апеляційний господарський суд задовольнив скарги Департаменту транспортної інфраструктури та скасував ще дві незаконні ухвали Господарського суду м. Києва про забезпечення позовів ТОВ «Ярославь-Авто» та ТОВ «Радонь». Про це написав заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Місто відновило свої повноваження перевіряти дотримання перевізниками вимог законодавства та укладених договорів на 10-ти маршрутах ТОВ «Радонь» і 9-ти маршрутах ТОВ «Ярославь-Авто», які були заборонені незаконними ухвалами суду першої інстанції», – пояснив Костянтин Усов.

Заступник голови КМДА зауважив, що напередодні винесення неправомірних ухвал щодо заборони, зокрема перевірок, місто розірвало договори з «Ярославь-Авто» за 8-ма маршрутами і з «Радонь» – за 3-ма маршрутами.

«За неповні два місяці дії абсурдних ухвал до Департаменту надійшло 37 скарг від пасажирів щодо перевізника ТОВ «Ярославь-Авто» за єдиним, що в них лишився, 545-им маршрутом. Ще понад 100 скарг надійшло щодо решти семи маршрутів «Радонь». Департамент транспортної інфраструктури КМДА вже отримав доручення негайно відреагувати на всі ці скарги та в разі виявлення порушень, вжити заходи впливу», – розповів Костянтин Усов.

Він також нагадав, що ці перевізники є частиною ядра «маршруточної мафії» столиці, яка через лояльних суддів та однотипні позови, мітинги та фізичні атаки намагається заборонити Департаменту транспортної інфраструктури здійснювати перевірки та підвищувати стандарти сервісу в громадському транспорті столиці.

Нагадаємо, що 3 листопада Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону Департаменту транспортної інфраструктури здійснювати перевірки на 17-ти маршрутах «Універсал Транс». Невдовзі після цього останній підписав додаткову угоду з містом і визнав за собою зобов’язання, які місто встановлює щодо пасажирських перевезень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]