Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Брати Клички відвідали перший міський центр рекрутингу резервістів тероборони. Володимир Кличко подав заяву на вступ до бригади територіальної оборони Києва

02 лютого 2022 року, 12:57

Брат мера столиці Володимир Кличко подав заяву і документи на вступ до бригади територіальної оборони Києва. Він разом із мером відвідав перший центр рекрутингу резервістів територіальної оборони, який створила столиця.

Віталій Кличко, який за законом «Про основи національного супротиву» є керівником зони територіальної оборони, перевірив, як відбувається консультаційна робота з добровольцями в центрі рекрутингу на вулиці Хрещатик. І зазначив, що ще один такий центр невдовзі розпочне працювати на лівому березі міста – на вулиці Ревуцького.

А Володимир Кличко підкреслив, що готовий захищати свою країну і своє місто, тому вирішив вступити до бригади територіальної оборони столиці.

«Моя мотивація – любов до моєї країни, до мого міста, до моєї доньки, яка тут ходить до школи, до моєї родини. І це мотивує захищати Україну, мій дім. Тому я подав сьогодні заяву та документи, щоб долучитися до бригади територіальної оборони міста Києва та закликаю всіх небайдужих українців теж зробити це», – сказав Володимир Кличко після подачі документів.

У  міському центрі рекрутингу кожен доброволець може отримати всю необхідну інформацію та допомогу, аби швидко пройти всі комісії у військкоматах та підписати контракт резервіста. Тут є фахівці, які розкажуть, які документи потрібні, у який військкомат звернутися, як пройти медкомісію.

Також на інтернет ресурсі контактного  центру 1551 та на сайті КМДА викладено повний перелік документів, які необхідно зібрати.

Як наголосив мер Києва Віталій Кличко, завдяки  активній роботі штабу  кількість киян, які уклали контракт, збільшилась у бригаді тероборони, майже в 2 рази.  Крім того, для комплектування бригади планують залучати працівників підприємств, установ і організацій комунальної власності міста, заняття з якими можна проводити і за рахунок робочого часу.

«Зазначу, що з осені минулого року Київ розгорнув активну роботу зі створення системи територіальної оборони. Розроблена система управління територіальною обороною столиці. Відпрацьовуємо питання організації управління містом в умовах відсутності мобільного зв’язку, Інтернету. Налагоджено взаємодію з Командуванням Сил територіальної оборони Збройних Сил України та іншими підрозділами сил оборони та безпеки щодо ефективної роботи штабу зони територіальної оборони», – зазначив мер Києва.

Він повідомив, що кияни, які уклали контракт резервіста, вже беруть участь у навчаннях на військових базах та полігонах. А в січні цього року Київрада ухвалила програму «Захисник Києва» на 2022-2024 роки, яка передбачає фінансування потреб з оборонних питань столиці обсягом понад 110 млн грн.

«За цією програмою, зокрема, заплановане розгортання об’єднаного навчального центру для підготовки всіх підрозділів муніципальної безпеки, в тому числі територіальної оборони, обладнання приміщень для розміщення батальйонів тероборони у кожному районі, розгортання навчальних і рекрутингових центрів. Тільки об’єднавши зусилля Збройних Сил України, місцевих органів влади та патріотично налаштованих мешканців міста ми створимо ефективну систему територіальної оборони», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]