Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Чемпіонат світу з міні-футболу серед жінок та молоді: до вболівань 12-15 серпня зможуть долучитися всі охочі, вхід на захід вільний

15 липня 2021 року, 18:52

Чемпіонат світу з міні-футболу серед жінок та молодіжних збірних U-23 стане не просто футбольним святом, але й справжнім національним уїк-ендом з багатьма дитячими та юнацькими змаганнями. Про це повідомила під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Укрінформ» заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

«Із 12 до 15 серпня 2021 року пройде Чемпіонат світу серед молоді до 23 років та жінок. Змагання відбудуться у Гідропарку в центрі масового та дитячого футбольного парку «Місто Спорту». Чемпіонат стане не просто футбольним святом, але й справжнім національним уїк-ендом з багатьма дитячими та юнацькими змаганнями. Такий формат проведення дозволить залучити, окрім вболівальників, і тих, хто не фанат футболу, проте підтримує розвиток масового спорту для дітей та молодь. Запрошую киян та гостей міста долучитися до вболівань та підтримати збірні України з міні-футболу. Вхід на захід вільний», – зазначила Олена Говорова.

Вона нагадала, що у Чемпіонаті світу 6х6 серед жінок та молодіжних команд U-23 братимуть участь 8 збірних молодіжних команд U-23 та 8 жіночих збірних команд країн учасниць: Колумбія, Грузія, Чехія, Сенегал, Словаччина, Молдова, Єгипет, Туніс, Індія, Швейцарія, Мексика, США. Серед них визначать найкращі команди світу.

Як повідомив віце-президент Федерації міні-футболу України, голова оргкомітету з підготовки Чемпіонату світу з міні-футболу-2021 Євген Саханський, офіційні відбори до жіночої та молодіжної збірних України з міні-футболу пройдуть із 31 липня до 1 серпня. Списки футболістів, які увійдуть до збірних України, буде розміщено на сторінці Федерації міні-футболу України у соціальній мережі Facebook та Instagram.

Тренерський штаб збірних з міні-футболу наразі складають: тренери молодіжної збірної України з міні-футболу Юрій Мельник та Едуард Цихмейструк, головний тренер жіночої збірної України Аліна Горобець та тренер збірної ветеранів України з міні-футболу Іван Яремчук.

Тривають останні приготування до Чемпіонату: завершуються роботи із облаштування футбольного поля та трибун, проводять роботи з благоустрою.

«Чемпіонат світу з міні-футболу важливий захід для міста та розвитку юнацького та жіночого спорту та футболу зокрема. Місто забезпечить проведення Чемпіонату на найвищому організаційному рівні», – зауважила Олена Говорова.

У 2022 році в Києві на Контрактовій площі міста та в «Місті спорту» пройде Чемпіонат світу з міні-футболу серед чоловіків, у якому планується участь 36 команд.

Під час прес-конференції було презентовано затверджений логотип Чемпіонатів світу з міні-футболу на 2021 та 2022 роки, офіційну ігрову форму молодіжної, жіночої та чоловічої Збірної України з міні-футболу, офіційний м’яч Чемпіонату світу з міні-футболу кваліфікації FIFA QUALITY PRO.

Прес-конференція із теми: «Презентація Чемпіонату світу з міні-футболу»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]