Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Через зростання захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих у столиці продовжені запобіжні профілактичні заходи

26 січня 2016 року, 17:19

Завдяки вчасно запровадженим міською владою запобіжним профілактичним заходам у столиці спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ серед дитячого населення, зокрема показник захворюваності серед дітей шкільного віку, у порівнянні з аналогічним днем минулого тижня, знизився на понад 25%. Однак серед дорослих він зріс на 44,5%, що свідчить про доцільність продовження протиепідемічних заходів у Києві. Про це йшлося під час засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Києва.

Так, протягом минулої доби у місті зареєстровано 8 390 хворих на грип та ГРВІ. Кількість викликів бригад екстреної медичної допомоги з приводу зазначених захворювань становила 466. На лікування до закладів охорони здоров’я поступило 108 хворих, з них: 48 дітей та 60 – дорослих, серед яких – 28 хворих на грип (1 дитина та 27 дорослих). Загалом за період з 18 до 24 січня цього року зареєстровано 35 193 хворих.

Сьогодні у столичних закладах охорони здоров’я, у складі яких функціонують інфекційні, терапевтичні та пульмонологічні відділення, на стаціонарному лікуванні перебуває 658 хворих на ГРВІ та 263 – на грип. Із 263 хворих на грип 215 осіб отримують лікування в умовах відділень та 48 пацієнтів перебувають у реанімаційних відділеннях. Водночас станом на 26 січня у інфекційних відділеннях лікарень вільними є 184 ліжка, з них 62 – для дітей та 122 ліжок для дорослих.

Зважаючи на зростання показників захворюваності серед дорослих та збільшення кількості летальних випадків у столиці вирішено продовжити профілактичні запобіжні та протиепідеміологічні заходи. В основному вони стосуватимуться виконання рекомендацій СЕС та міської влади щодо умов праці та запобігання розповсюдження інфекції у колективах. Важливо використовувати індивідуальні захисні маски з регулярною заміною, дотримуватися температурного режиму у приміщеннях, регулярно їх провітрювати та прибирати, не допускати хворих до роботи, а осіб із підозрою на інфекційне захворювання терміново ізолювати від здорових працівників та повідомити про це заклад охорони здоров’я. Фахівці нагадують, що дотримання елементарних санітарних умов праці – це обов’язок кожного керівника підприємства, установи чи організації.

Нагадаємо, що мер столиці Віталій Кличко напередодні підвищення захворюваності на грип та ГРВІ звернувся до приватних фармацевтичних компаній з проханням не вдаватися до спекуляцій та не підвищувати ціни на препарати, які використовуються для лікування або профілактики інфекційних сезонних захворювань. Крім того, за дорученням міського голови, комунальне підприємство «Фармація» не підвищувало ціни на зазначені препарати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]