Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Демонтаж тимчасових споруд біля станції метро «Лісова» здійснила виконавча служба району на рішення суду

25 липня 2017 року, 18:00

Сьогодні о четвертій годині ранку силами виконавчої служби Деснянського району відбувся демонтаж частини торгівельних рядів біля метро «Лісова». За попередньою інформацією, демонтаж відбувся відповідно до виконавчого провадження рішення районного суду.

«Жодний структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації: ані Департамент міського благоустрою, ані КП «Київблагоустрій» участі у цьому демонтажі не брав. Ситуація із даною територією викликала велику колізію: земельна ділянка, на якій розташовані незаконні тимчасові споруди, знаходилась в оренді і, відповідно, орендар сплачував кошти за її оренду. Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів. Суд, у свою чергу, видав рішення про демонтаж тимчасових споруд, який і відбувся сьогодні», – прокоментував перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

Крім того, за інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання даної земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням. У 2004 році територія була надана для будівництва торгівельного центру, а по факту на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]