Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент культури КМДА ініціює створення українських мистецьких центрів у містах Європи

18 березня 2022 року, 18:49

Департамент культури КМДА ініціює створення українських мистецьких центрів у містах Європи. Ініціатива покликана створити спільні культурні продукти разом із європейськими театрами, які мовою мистецтва інформуватимуть світ про події, що відбуваються нині в Україні. Про це повідомила директорка Департаменту Яна Барінова.

«Ми звернулися до нашої «європейської сім’ї», щоб захистити демократичні цінності та отримати потужну допомогу в запеклій боротьбі проти російської агресії. Уже незабаром у європейських містах-побратимах будуть організовані вистави та мистецькі виступи, які дозволять говорити нам світовою мовою – мовою мистецтва», – сказала Яна Барінова.

Метою центрів є координація українських митців, зокрема, режисерів та акторів, які вимушено опинилися в Європі через війну. Мистецькі центри просуватимуть саме український наратив війни та обмежать вплив «ліберальних» російських митців, які наразі теж опановують європейські театральні сцени.

Крім того, ця місія дозволить українських артистам працювати в той час, коли культурна діяльність в Україні перебуває в тилу.

Усі доходи від мистецьких проєктів йтимуть на підтримку ЗСУ, а також гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок воєнної агресії Росії.

Ініціатором проєкту виступив Театр драми і комедії на лівому березі спільно з директором і театральним режисером Станіславом Жирковим.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]