Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент охорони здоров’я плідно співпрацює з ЮНІСЕФ та висловлює щиру подяку Фонду за підтримку у воєнний час

13 червня 2022 року, 14:30

Департамент охорони здоров’я м. Києва вже не один рік плідно співпрацює з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і висловлює йому щиру подяку за підтримку у воєнний час. На цьому наголосила директорка Департаменту Валентина Гінзбург.

«У всьому, що стосується головного напряму роботи фонду – охорони материнства та дитинства, фонд завжди був нашим надійним і дієвим партнером. Із моменту повномасштабного вторгнення російських військ на територію України допомога дитячого фонду ООН не припинилася. З лютого 2022 року в результаті неодноразових зустрічей, обговорень та консультацій керівництва ДОЗ із очільниками ЮНІСЕФ медичні заклади столиці отримують від організації необхідні засоби медичного призначення та витратні матеріали», – констатувала Валентина Гінзбург.

За її словами, допомогу здебільшого було розподілено серед центрів первинної медико-санітарної допомоги, пологових будинків та дитячих лікарень.

«Як гуманітарну допомогу столичні медики вже отримали те, що станеться в нагоді в буденній роботі та може знадобитися для порятунку поранених. Це сумки першої допомоги, реанімаційні апарати, комплекти невідкладної медичної допомоги, кисневі концентратори, акушерські звичайні та хірургічні набори тощо», – розповіла Валентина Гінзбург.

Окрім цього, із квітня за кошти ЮНІСЕФ розпочали ремонтні роботи в бомбосховищах пологодопоміжних закладів. Уже найближчим часом пологові столиці отримають від Фонду набори для новонароджених «Пакунок-порятунок». Заплановано до реалізації і інші спільні заходи.

Так, підтримка ЮНІСЕФ у столиці відчувалася в багатьох аспектах – у реалізації послуг для осіб, які живуть із ВІЛ/СНІДом (особливо в частині скорочення випадків передачі ВІЛ від матері до дитини), в організації навчальних семінарів і тренінгів для столичних медиків, проведенні просвітницької роботи щодо важливості вакцинації дітей тощо.

«Охорона материнства та дитинства для київської влади завжди була та лишається одним із пріоритетних напрямів. Першочергова мета ЮНІСЕФ – реалізація ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема, в частині охорони здоров’я матері та дитини. Може, саме завдяки такому збігу цілей та інтересів міста і Фонду наше співробітництво напрочуд результативне. Дякуємо цій організації, її донорам і людям, які в ній працюють, за небайдужість, активність та допомогу. І окремо – за дружнє плече, за підтримку, потреба в якій особливо гостро відчувається у скрутні часи», – наголосила Валентина Гінзбург.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]