Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент земельних ресурсів передав для розгляду Київради проект рішення про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва

13 травня 2021 року, 16:43

Департамент земельних ресурсів підготував проєкт рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва», який 13 травня передано до Київської міської ради для подальшого розгляду та прийняття.

Як зазначають у Департаменті, за Міською цільовою програмою використання та охорони земель міста Києва вся територія міста має отримати актуальну і прозору нормативно грошову оцінку.

За рахунок зростання надходжень від плати за землю органи місцевого самоврядування отримують додаткову можливість:

  • підвищувати соціально-економічний стан,
  • сприяти виконанню програм розвитку міста,
  • розробити механізми економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель міста Києва.

Тож  «Київський інститут земельних відносин» розробив технічну документацію з застосуванням наукових методів та принципів справедливого підходу до оцінки різних територій. Адже кожен район має свої переваги й особливості.

Так на зональну диференціацію може вплинути: зручність транспортної розв’язки, екологія, інфраструктура, соціальна привабливість.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]