Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати Київради підтримали ініціативу Департаменту охорони здоров’я щодо створення Центру реабілітації для дітей

10 червня 2021 року, 15:36

Сьогодні Київрада прийняла рішення про реорганізацію санаторно-курортних закладів охорони здоров’я, а саме: створення Центру реабілітації для дітей.

«Прийняття такого рішення дозволить забезпечити безперервність надання послуг із реабілітації дітям столиці і покращити рівень надання цієї послуги, а ще – розширити перелік реабілітаційних напрямів та робити їх доступнішими для маленьких киян і їхніх батьків», – сказала директорка Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

За її словами, відбудеться це за рахунок поліпшення матеріально-технічної бази санаторно-курортних закладів і матеріального забезпечення їхнього персоналу. А також завдяки ефективному використанню наявних матеріальних і кадрових ресурсів, поліпшенню показників якості через створення економічно обґрунтованої моделі організації служби.

«Ще три роки тому ми поставили за мету, що основним напрямом розвитку санаторно-курортних закладів має стати організація повноцінного відновлювального лікування із розширенням переліку профілів медичної реабілітації. Адже це не тільки ефективний засіб відновлення порушених функцій, але й важливий засіб вторинної профілактики. Проте наразі розвивати цю галузь ми можемо винятково за рахунок  місцевого бюджету, оскільки санаторне лікування, на жаль, не включено державою до програми медичних гарантій», – розповіла директорка профільного Департаменту.

Прийняття відповідного рішення Київради зменшить навантаження на міський бюджет, адже створений Центр зможе укласти договір із Національною службою здоров’я України, зокрема, на надання послуг із реабілітації дітей.

Також співробітники Центру зможуть отримувати від міста щомісячну безповоротну фінансову допомогу (лікарі – 5000 грн, медсестри – 4000 грн, а молодший медичний персонал – 2000 грн): так само, як наразі її отримують співробітники медзакладів, що вже перетворили на КНП.

«А головне – єдина система управління якістю надання медичної допомоги та створення гнучкої системи розподілу ресурсів між підрозділами закладу дадуть змогу вийти на новий якісний рівень реабілітації та лікування дітей столиці», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]