Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати Київської міської ради врегулювали питання комплексної підтримки комунальних підприємств, які надають транспортні послуги

23 червня 2022 року, 14:56

Депутати Київської міської ради врегулювали питання комплексної підтримки комунальних підприємств «Київпастранс» і «Київський метрополітен» з метою забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури міста Києва в умовах воєнного стану. Таке рішення на пленарному засіданні Київради підтримали 87 депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, київські комунальні підприємства надають безпечні та якісні послуги щодо перевезення пасажирів, а також забезпечують виконання мобілізаційних завдань.

«Із перших днів повномасштабної російсько-української війни київські транспортні підприємства виконують мобілізаційні завдання, зокрема щодо функціонування об’єктів КП «Київський метрополітен» у режимі укриття на випадок повітряних атак. Із 24 лютого до 16 травня поточного року вони також безкоштовно перевозили пасажирів. Необхідно забезпечити сталу роботу транспортної інфраструктури Києва в умовах воєнного стану та створити сприятливі умови для збереження робочих місць співробітникам. Депутатський корпус прийняв рішення надати фінансову підтримку комунальним підприємствам «Київпастранс» та «Київський метрополітен» за рахунок коштів міського бюджету в розмірі фактичних витрат цих підприємств за березень 2022 року на оплату праці з нарахуваннями для працівників», – розповів Володимир Бондаренко.

Він додав, що в умовах воєнного стану необхідно встановити додаткові соціальні гарантії для киян та забезпечити виплати заробітних плат для працівників комунальних підприємств.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]