Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дерусифікація Києва: в електронному рейтинговому голосуванні за перейменування міських об'єктів українці віддали понад 6,5 мільйона голосів

21 червня 2022 року, 8:38

У застосунку «Київ Цифровий» завершено рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами. Загалом було отримано понад 6,5 мільйона голосів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у цей складний воєнний час міська влада спільно з громадою завершує процес дерусифікації задля зменшення культорологічного впливу країни-агресора на свідомість та увіковічення пам’яті про визначні історичні події України, а також відомих діячів та Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави.

«До рейтингового електронного голосування щодо перейменувань увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. Громадяни України активно брали участь у процесі перейменування та віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ. Кожен із нас усвідомлює те, що присвоєння нових назв топонімічним об’єктам має важливе історичне та національне значення. Наразі отримані результати голосування передано в Київську міську раду для подальшого розгляду експертної комісії», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що згодом на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради буде приймати рішення щодо перейменувань міських об’єктів.

Керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич наголосив на важливості цифрових інструментів електронної демократії.

«Усього за чотири дні ви віддали понад 6,5 млн голосів у застосунку «Київ Цифровий». Дякую за активність! Отримання достовірних даних та фідбеку сотень тисяч людей у пару кліків – цифрові інструменти підтверджують свою ефективність», – зазначив Петро Оленич.

Нагадаємо, що до складу експертної комісії було залучено спеціалістів Українського інституту національної пам’яті, Інституту історії України, Інституту української археології та джерелознавства імені М. С. Грушевського, Інституту українознавства імені І. Крип’якевича, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні, Інституту української мови, Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка.

Із результатами голосування можна ознайомитись за посиланням.

Також можна обрати вулицю та подивитися результати голосування тут: https://derus.kyiv.digital. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]