Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держекоінспекція проводить чергову позапланову перевірку об’єктів «Київводоканалу»

01 листопада 2021 року, 16:28

Із 29 жовтня до 11 листопада у «Київводоканалі» проводиться чергова позапланова перевірка Держекоінспекцією Столичного округу.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України до листа Міндовкілля Держекоінспекція проводить перевірку підприємств, що здійснюють скид стічних вод до водних об’єктів, які є джерелами водопостачання.

З листа Міндовкілля та доручення Прем’єр-міністра вбачається, що підставою перевірки є скиди підприємствами – первинними водокористувачами забруднених зворотних (стічних) вод у поверхневі водні об’єкти протягом 2020 року. Список таких підприємств наданий Держводагенством за результатами аналізу звітів водогосподарчих підприємств за 2020 рік.

Статтею 6 Закону України «Про основні заходи державного нагляду (контролю) у сферах господарчої діяльності» передбачено, що позапланова перевірка може бути здійснена лише з тих питань, що стали підставою для її проведення.

«Київводоканал» готовий до співпраці та забезпечує допуск представників Держекоінспекції на територію підприємства для проведення перевірки.

Зауважимо, що проблема із станом водних об’єктів – всеукраїнська. Зі свого боку, «Київводоканал» у  рамках екологічної стратегії здійснить реконструкцію водопровідних станцій із впровадженням технології очищення промивних вод.

Реконструкція Деснянської водопровідної станції планується за рахунок кредитних коштів казначейства Французької Республіки і має бути завершена до 2025 року. У рамках Інвестиційної програми за рахунок власних коштів «Київводоканалу» розробляється проєктно-кошторисна документація щодо реконструкції Дніпровської водопровідної станції. Реалізацію І-ї черги включено до Інвестиційної програми Товариства на 2022 рік.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]