Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Директорам департаментів КМДА Роману Ткачуку та Дмитру Науменку знову вручили підозри на основі звинувачень без експертизи та належних доказів

04 серпня 2023 року, 16:47

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку та директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку знову оголошені підозри.

В умовах воєнного стану та постійних ракетних обстрілів ворога по об’єктах критичної інфраструктури Києва міська влада прийняла рішення забезпечити містян додатковими альтернативними джерелами водопостачання. Зокрема, з цією метою було передислоковано в безпечне місце плавучу насосну станцію, яка може слугувати альтернативним засобом постачання води. Однак виконання цього рішення, стало підставою для звинувачень з боку правоохоронних органів, доводи яких, як і в попередніх випадках, є цілком безпідставними, не базуються на висновках інженерно-технічної експертизи, відверто маніпулятивні за своєю суттю та свідчать про продовження політичного тиску.

Такі заходи органів досудового розслідування перешкоджають забезпеченню жителів альтернативними джерелами водопостачання в умовах постійних обстрілів Києва ворогом.

Зауважимо, що насосну станцію не треба було купувати чи будувати – вона вже є в наявності і її характеристики саме як насосної станції можуть бути використанні для людей (передбачається можливість забезпечення питною водою, у випадку необхідності, у кількості приблизно 600 000 осіб). А ось новий вузол під’єднання для забезпечення водозабору будувати треба в новому місці, що місто і зробило.

Однак на думку органів Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції, з якою погодились органи прокуратури, судно, на якому розміщене насосне обладнання не можна використовувати як об’єкт водопостачання. Такі висновки слідство зробило без посилання у повідомленні про підозру на відповідні докази, зокрема інженерно-технічні експертизи, зазначивши в повідомленні про підозру лише доводи щодо такої неможливості переправлення насосної станції та її експлуатації, що свідчить про необгрунтованість такої підозри.

Важливо, що на саму станцію кошти взагалі не витрачалися і навіть не планувалося цього робити. Та правоохоронці вважають, що вся сума виділена на створення резервного водозабору – «є матеріальними збитками Київської міської ради». Однак, такі висновки є лише самостійними доводами сторони обвинувачення без посилання на висновки економічної експертизи.

Крім того, органами досудового розслідування зазначено, що Дмитро Науменко не перевірив технічний стан насосної станції. Однак слідство мало б ознайомитись із повноваженнями посадової особи, до яких ця робота не належить. Перевірити технічний стан має балансоутримувач об'єкту. І це ще раз свідчить про необґрунтованість підозри.

Нагадаємо, що на сьогодні директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук позбавлений можливості виконувати свою роботу та брати участь у рятувальних операціях, йому встановили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також органами досудового розслідування подано клопотання про застосування до Дмитра Науменка запобіжного заходу в вигляді цілодобового домашнього арешту. Саме тоді коли місто активно виконує підготовку до зими, а до повноважень директора профільного Департаменту належить забезпечення цієї роботи.

Неодноразово різні представники влади озвучували в медіа інформацію про нелегку зиму, яка попереду. Тоді як органи досудового розслідування здійснюють усі можливі заходи для ускладнення опалюваного сезону для киян. Такі необґрунтовані підозри без експертиз та будь-яких належних доказів та зухвалі звинувачення керівників департаментів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) свідчать про абсолютну залежність органів досудового розслідування від політичної ситуації, що може мати наслідком не лише виконання політичних замовлень, а й пособництву ворога в умовах воєнного стану.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]