Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Діти-сироти та особи з їх числа отримають грошову компенсацію для придбання житла

23 липня 2021 року, 13:38

Київська міська комісія з питань формування пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету розглянула 10 пропозицій від районних адміністрацій Києва. За результатами засідання міська комісія схвалила виплату грошової компенсації 19 дітям-сиротам та особам з їх числа. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Ця субвенція спрямована на розвиток сімейних та інших форм виховання, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цьогорічний розмір субвенції становить понад 15,8 мільйонів гривень. Її отримають 12 дітей-сиріт віком від 18 до 23 років та 7 – віком від 23 до 35 років. Крім того, частина коштів субвенції буде спрямована на підтримку малого групового будинку «Хеппі Хоум», у якому виховують 6 дітей-сиріт з інвалідністю», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, на сьогодні в Києві на квартирному обліку перебуває 321 дитина-сирота чи особа з їх числа, що мають гарантоване державою право на отримання безкоштовного житла.

Заступниця голови КМДА також додала, що за останні три роки за кошти міського бюджету придбано понад 160 квартир для цієї категорії громадян. У 2021 році на ці потреби передбачено 49 мільйонів гривень, які підуть на закупівлю ще 50 квартир.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]