Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дитячо-юнацька спортивна школа «Маяк Оболоні» стала комунальною

08 лютого 2018 року, 18:24

Київрада 74-ма голосами підтримала рішення про створення комунальної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Маяк Оболоні». Це дозволить забезпечити фінансування, зберегти матеріально-технічну базу, тренерський склад і вихованців попередньої однойменної школи, яка була у власності громадських організацій і занепадала. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

«Цим рішенням ми фактично рятуємо комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу «МАЯК», яка в минулому належала громаді міста Києва і мала чудову історію спортивних досягнень її вихованців. Сьогодні в цій школі навчаються близько 200 дітей різного віку, працюють професійні тренери. Однак існування школи перебуває під загрозою через відмову громадських організацій, які входять до складу засновників, передати цей заклад до комунальної власності, що унеможливлює фінансування школи з міського бюджету», – пояснила Ганна Старостенко.

За її словами, саме для того, щоб врятувати цю школу, прийнято рішення, що дасть змогу зберегти матеріально-технічну базу, тренерський склад та вихованців, а також забезпечити належне фінансування.

 «Переконана, що відтепер школа буде не просто виживати, а розвиватися: зможе закупити інвентар, обладнання та гідно виходити на спортивні змагання», – резюмувала голова комісії.

Одночасно депутати також затвердити статут нової школи, фінансування якої здійснюватиметься коштом, передбаченим у столичному бюджеті в галузі «Фізична культура і спорт» на відповідний календарний рік.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]