Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для реалізації місцевої ініціативи щодо врегулювання забудови у Шевченківському районі, у Київраді мають намір створити міжвідомчу робочу групу

07 лютого 2017 року

Для реалізації місцевої ініціативи щодо врегулювання забудови у Шевченківському районі, у Київраді мають намір створити міжвідомчу робочу групу

Сьогодні на засіданні постійної Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення “Про здійснення заходів щодо реалізації місцевої ініціативи”.

Відповідна місцева ініціатива стосується врегулювання питань пов'язаних із хаотичною забудовою земельних ділянок у Шевченківському районі міста Києва, що здійснюється без затвердженої належним чином містобудівної документації. Ініціатива була зареєстрована 19 грудня 2016 року. У документі зазначається, що у Шевченківському районі столиці відбувається сумнівна хаотична багатоповерхова забудова та знищення пам'яток культурної спадщини місцевого рівня, що викликає кричущий спротив громадськості та не відповідає сучасній містобудівній ситуації.

Аби фахово підійти до врегулювання ситуації, постійна комісія з питань містобудування погодила створення міжвідомчої спеціалізованої робочої групи.

“Ця міжвідомча робоча група буде аналізувати як пооб'єктно, так і комплексно питання забудови центру столиці. Нарешті в Києві будуть розглядатися можливості будівництва з точки зору його доцільності в розрізі навантаження на наші дитячі садочки, школи та інші освітні заклади, та і взагалі необхідності ще одної будівлі в мікрорайоні”, - зазначила член постійної комісії з питань містобудування Ольга Балицька.

Робоча група буде враховувати гідрогеологічну ситуацію в районі, транспортне забезпечення, екологію, зношеність інженерних мереж, щільність забудови тощо.
Вхід до робочої групи вільний як для депутатів, виконавчих служб, профільних фахівців і, звичайно, громади.
Рішення мають ще розглянути на пленарному засіданні Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]