Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До апарату КМДА прийшли з обшуками щодо справи про облаштування скверу замість житлового будинку поблизу станції «Сирець»

10 вересня 2021 року, 11:41

Сьогодні до апарату Київської міської державної адміністрації з обшуками прийшли представники Київської прокуратури та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України у справі про земельну ділянку поблизу станції метро «Сирець», де замість житлового будинку міська влада вирішила облаштувати сквер. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Насправді, сьогоднішня ситуація з візитом правоохоронців для мене видається дуже дивною. Поясню: ділянка, про яку йдеться, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва. Однак у 2019 році після обстеження ділянки було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО. Більше того, мешканці Шевченківського району неодноразово наголошували, що хочуть бачити на місці тоді занедбаної території сквер. Фактично, за багато років на земельній ділянці утворився стихійний смітник, територія була у вкрай незадовільному стані», – сказав Дмитро Загуменний.

Він повідомив, що наразі території приведено до ладу, вивезено сміття, здійснено благоустрій. А у подальшому у планах КМДА – облаштувати сучасний та комфортний сквер для відпочинку мешканців району та міста. Адже розвиток публічного простору – один із пріоритетів сучасного розвитку міста.

Щодо обшуків, які сьогодні здійснюють фахівці прокуратури та Нацполіції, керівник апарату КМДА підкреслив, що структурні підрозділи апарату співпрацюють із правоохоронцями, надають усю необхідну інформацію та документи.

«Необхідності у проведенні обшуків не було, ми завжди добровільно на запити правоохоронців надаємо всі необхідні матеріали. Міська влада відкрита та прозора у своїй діяльності не лише перед киянами, а й перед усіма численними правоохоронними органами, які останнім часом стали частими гостями у структурних підрозділах КМДА», – підсумував Дмитро Загуменний.

Нагадаємо, що постійні обшуки у структурних підрозділах міської адміністрації у КМДА розцінюють як системний тиск на міську владу та спроби дестабілізації її роботи.

Візуалізація майбутнього скверу біля станції метро «Сирець»

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]