Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня Києва, 28 та 29 травня, у столиці відбудеться понад 30 мистецьких, культурних і спортивних подій – Ганна Старостенко

18 травня 2016 року, 14:47

Цього року програма заходів до відзначення Дня Києва нараховує 35 різноманітних мистецьких, культурно-освітніх і спортивних подій. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Ми розширили традиційну програму святкування дня народження нашого рідного міста та до традиційних заходів додали нові сучасні акції і проекти, до яких залюбки долучаться не лише дорослі, а й дітлахи», – наголосила вона.

Зокрема, за словами Ганни Старостенко, ключовою подією свята стане фестиваль «День Києва. Свято на пагорбах», організатором якого виступив фестиваль «Країна мрій».

«Захід триватиме протягом 28-29 травня та об’єднає одразу 5 локацій, 5 сцен та понад 40 артистів, які продемонструють різні історичні напрями становлення музичної культури нашого міста», – повідомила Ганна Старостенко.

Так, головна сцена фестивалю буде розташована на Софійській площі, ще три – на Михайлівській площі, Пейзажній алеї та Андріївському узвозі. На Контрактовій площі буде встановлено «Молоду сцену», де виступатимуть молоді київські виконавці.

Ще один фестиваль – «День Києва на Поштовій» відбудеться наступними вихідними на Поштовій площі, розважаючи відвідувачів цікавою культурною програмою та різноманітними соціальними активностями.

«Вперше за роки відзначення Дня Києва, місто вийшло за межі звичного містянам середмістя та організували в парку Кіото на лівому березі «Український інтерактивний Арт-простір», де кожен бажаючий матиме змогу поринути у прадавні українські традиції та опанувати народні ремесла, ознайомитися з традиційною українською кухнею, вивчити народні пісні, танці та зіграти на музичних інструментах», – додала Ганна Старостенко.

Крім того, за її словами, на фасаді київської мерії ввечері 28 та 29 травня буде представлено 3D-меппінг-шоу «Інновації, народжені в Україні», що презентуватиме гостям свята легендарні винаходи українців ХХ сторіччя.

Доторкнутися до історичного минулого рідного міста та його надзвичайних постатей кияни та гості столиці зможуть на території «Софії Київської» під час фестивалю мистецтв «Anne de Kiev fest», присвяченого Анні Ярославні – королеві Франції.

У рамках Дня Києва на території міста відбудеться також низка спортивних акцій: міжнародна велогонка RACE HORIZON PARK, спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами», що проходить у Києві вже 24 роки поспіль, легкоатлетичний пробіг, регата, турнір з тенісу, Чемпіонат міста з сімейних видів спорту та багато інших змагань.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]