Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня Незалежності України на Співочому пройде виставка «У Всесвіті Марії Примаченко»

09 серпня 2021 року, 16:33

20 серпня у столичному парку Співоче (вулиця Лаврська, 31) стартує виставка квітів «У Всесвіті Марії Примаченко», що присвячена 30-річчю Незалежності України.

За інформацією організаторів, буде представлено понад 300 тисяч квітів однорічників, серед яких бегонії, колеуси, петунії, альтернатери тощо. З них створять картини та 3D композиції за мотивами творчості української художниці Марії Примаченко: міфічних тварин, дивовижних птахів, квітів і сюжети сільського побуту в сучасній інтерпретації. Окремою родзинкою виставки стануть масштабні фігури танцюючих балерин, які рухатимуться за допомогою спеціальної аніматроніки.

«У цьому році наша країна відзначає ювілей незалежності і нам важливо було не просто підготувати цікавий проект, а й зробити свій внесок у популяризацію українського мистецтва. Обираючи тему для виставки, ми перебрали безліч варіантів і дійшли висновку, що знаковим представником народного мистецтва була і лишається Марія Примаченко. Тому свої композиції ми створювали, надихаючись її роботами», – розповів організатор виставки Денис Погорєлко.

Виставка триватиме до 19 вересня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]