Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня святого Миколая місто підготувало низку мистецьких заходів

17 грудня 2022 року, 13:10

До Дня святого Миколая місто підготувало низку заходів у закладах культури на різні смаки. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Продовжуємо тримати стрій і дарувати дітям та дорослим хороший настрій, відволікаючи їхню увагу, хоч на мить, від реалій війни», – наголосила Ганна Старостенко.

Зокрема, за її словами, кияни та гості столиці мають можливість відвідати МВЦ «Музей історії Києва», який спільно з Державним музеєм іграшки та київською колекціонеркою ялинкових прикрас Мариною Лук’яновою підготували тематичну експозицію «Скарби різдвяної скрині».

Виставка знайомить із історією ялинкової прикраси та зимових свят крізь століття, а представлені зразки колекцій включають найрізноманітніші ялинкові прикраси. Справжніми скарбами є іграшка віком понад півтора століття, яка датується 1850-ми роками, ялинкові прикраси кінця XIX ст., виготовлені в Німеччині, Бельгії, Греції і Чехії, богемські каркасні іграшки та стилізована ялинка початку XIX ст., вбрана «їстівними» іграшками, прикрасами з рогожки та свічками.

«В експозиції представлені ялинкові прикраси часів Першої та Другої світових війн, а отже навіть тоді люди прикрашали ялинки, і ми теж маємо дотримуватись цієї традиції», – зазначила Ганна Старостенко.

Виставка в Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7) триватиме до 29 січня 2023 року щодня з 12:00 до 19:00.

Також у МВЦ «Музей історії Києва» до 8 січня 2023 року можна відвідати виставку картин та різдвяних артінсталяцій «Хай буде свято, світло і тепло», а також 18 грудня о 16:00 – майстер-клас із розпису подарункових торбинок акриловими фарбами «Свято Святого Миколая і музеї».

Муніципальні театри також підготували вистави для дітей. У Національній опереті України запланована вистава «Різдвяна пошта. Інтерактивна дитяча вистава» – 17, 18 грудня.

Київський муніципальний академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра запрошує 18 грудня на концертно-ігрове шоу «Зимові пригоди крукоруків» та 21 грудня – на інтерактивну гру-забавку «Пригоди Святого Миколая».

У Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва 17 грудня відбудеться вистава «Казкові історії від святого Миколая».

Центральна бібліотека імені Т. Г. Шевченка для дітей міста Києва запрошує 20 грудня всіх охочих на відкрите музичне заняття «Ой, хто, хто Миколая любить».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]