Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Дня захисту дітей батькам-вихователям, прийомним батькам і патронатним вихователям нададуть матеріальну допомогу – Марина Хонда

02 травня 2019 року, 16:18

Батькам будинків сімейного типу та іншим вихователям сиріт до Дня захисту дітей буде надано адресну матеріальну допомогу від міської влади. Як повідомила заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження міської адміністрації № 787. За її словами, у такий спосіб столична адміністрація продовжує популяризувати сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківського піклування.

«Розмір допомоги залежить від кількості дітей, які виховуються у конкретного вихователя або у будинку сімейного типу. Це від 8 до 20 тисяч гривень одноразової виплати», – уточнила заступник голови КМДА.

За словами Марини Хонди, допомогу у розмірі 8000 грн буде призначено батькам-вихователям, прийомним батькам, патронатним вихователям, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт та/або дітей, позбавлених батьківського піклування; у розмірі 15000 грн буде нараховано киянам, які виховують від 4 до 6 сиріт; найбільшу суму – 20000 грн – виплатять вихователям, у чиїх сім’ях ростуть від 7 до 10 дітей.

«У таке визначне свято як День захисту дітей особливу підтримку мають відчути вихователі, які взяли на себе відповідальність створювати будинки сімейного типу та піклуватися одразу про кількох сиріт», – зауважила заступник голови КМДА.

Як зазначила Марина Хонда, кошти будуть виплачені до Дня захисту дітей відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки». Заступник голови КМДА додала, що, згідно з розпорядження міського голови, особам, які перебувають на обліку в органах праці та соціального захисту населення та Пенсійного фонду України, виплати буде проведено відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках; а утримувачам багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина» – шляхом зарахування коштів на картковий рахунок, відкритий у банківській установі, що є учасником проекту «Муніципальна картка «Картка киянина».

На сьогодні у Києві функціонує 24 дитячих будинки сімейного типу, де виховують 178 дітей. Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці здійснюють соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді системно проводиться підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів.

Цього року, як повідомлялося, влада Києва завершить капітальний ремонт у 3 соціальних квартирах, виділених для створення дитячих будинків сімейного типу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]