Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До новорічно-різдвяних свят центральну частину Києва прикрашають 3 000 гірлянд і 300 світлодіодних фігурних конструкцій

26 грудня 2016 року, 12:35

Працівники спеціального підрозділу Архітектурно-декоративного освітлення КП «Київміськсвітло» розпочали підготовку ілюмінації до новорічно-різдвяних свят ще на початку листопада 2016 року. Наразі більше 3 000 гірлянд і 300 світлодіодних фігурних конструкцій прикрашають центральну частину столиці.

«Наше завдання – за допомогою незвичайної та гарної ілюмінації створити святковий настрій для всіх киян і гостей столиці, яка б нагадувала про наближення Нового року та Різдва. Разом із КП «Київміськсвітло» ми створили диво в центрі Києва – запрошуємо завітати ввечері на одну з центральних вулиць столиці та насолодитися новорічними вогнями», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Сьогодні ілюмінація встановлена на таких вулицях та площах Києва, а також на прилеглих до них територіях:

  • на Софійській площі та Майдані Незалежності дерева прикрашені гірляндами;
  • на вул. Хрещатик встановлена ілюмінація на тросових розтяжках над проїжджою частиною (більше 200 одиниць зимових мотивів). На деревах Каштанової алеї встановлено динамічний «падаючий лід». А ялинки та дерева вздовж вулиці прикрашені яскравими гірляндами (приблизно 50 одиниць);
  • вул. Б. Хмельницького декорована ілюмінацією у вигляді гірлянд і куль на тросових розтяжках над проїжджою частиною (140 одиниць);
  • на Європейській площі святкова ілюмінація простягається над проїжджою частиною;
  • вул. Грушевського оздоблена святковою ілюмінацією на тросових розтяжках над проїжджою частиною та на опорах зовнішнього освітлення (мотиви, гірлянди).

Окрім того, до новорічних свят ілюмінацією прикрашено такі будівлі в центрі міста: Київську міську державну адміністрацію, Національну філармонію України, Консерваторію, Головпоштамт, Укркоопспілку. На Майдані Незалежності архітектурно-декоративне освітлення на фасадах будівель на вул. Грінченка, 2/1, вул. Софіївській, 1/2, вул. Софіївська, 2/1, вул. Малій Житомирській, 1/3, вул. Михайлівскій, 2.

 

Довідково.

Для оздоблення столиці комунальне підприємство «Київміськсвітло» використовує світлодіодне ілюмінаційне обладнання іноземних виробників, які відомі унікальними розробками й тривалим терміном експлуатації продукції. Враховуючи економічну нестабільність, сьогодні подібне ілюмінаційне енергоефективне обладнання коштує занадто дорого. Тому діючим керівництвом підприємства прийняте раціональне рішення – власними силами технічно переобладнати існуючі світлові конструкції. Так, оновлення ілюмінації коштувало 980 тис. грн, у той час як вартість нового обладнання коштує у десятки разів більше.

Для декорування столиці використано виключно світлодіодне енергоефективне обладнання. Це дозволяє максимально знизити витрати на споживання електроенергії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]