Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До реалізації програми «Безпечна столиця» долучаться Управління стратегічних розслідувань та Київський науково-дослідний інститут судових експертиз

28 липня 2020 року, 13:22

Київська міська рада включила до співвиконавців програми «Безпечна столиця» на 2019-2021 роки Управління стратегічних розслідувань в місті Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, а також Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Рішення підтримали 76 депутатів Київради. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Безпечна столиця» та підтримка правоохоронних органів, яка передбачена Програмою, відіграють важливу роль у протидії злочинності та сприяють публічній безпеці загалом. А це і є одним з головних завдань міської влади», – розказав Дмитро Загуменний.

Рішенням також передбачене придбання для Київського науково-дослідного інституту судових експертиз хроматографа з генераторами вартістю 1500,0 тис. грн та додаткове фінансування Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області у сумі 5000,0 тис. грн.

Дмитро Загуменний пояснив, що додаткового фінансування у 2020 році зазначене рішення не потребує – гроші перерозподілять всередині Програми.

Основними завданнями Управління стратегічних розслідувань, яке долучається до реалізації «Безпечної столиці» є виявлення, припинення та попередження незаконної діяльності суспільно небезпечних організованих груп і злочинних організацій, а також реалізація заходів, спрямованих на координацію діяльності підрозділів поліції у сфері боротьби з тероризмом.

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз є однією з провідних судово-експертних установ. Інститут забезпечує на високому науково-методичному рівні діяльність судів усіх рівнів, слідчих органів МВС України, Служби безпеки України, органів прокуратури, митних органів та інших відомств, за завданнями яких виконується весь спектр криміналістичних, традиційних і нових видів судових експертиз.

Нагадаємо, що Міська цільова програма «Безпечна столиця» на 2019-2021 роки, розроблена апаратом КМДА, спрямована на посилення та удосконалення заходів профілактики та протидії злочинності у столиці. Реалізація Програми допомагає скоротити кількість злочинів проти життя та здоров’я киян, підвищити рівень розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, забезпечити на належному рівні публічну безпеку та порядок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]