Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До річниці створення 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» у столиці створять пам’ятну медаль

11 квітня 2019 року

До річниці створення 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» у столиці створять пам’ятну медаль

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає  запровадження пам'ятної медалі з нагоди 5-ї річниці створення 12-го батальйону територіальної оборони «Київ». Планується виготовити 750 нагород. Їх отримають бійці 12-го батальйону та волонтери, які надавали допомогу при виконанні бойових завдань. Фінансування для виготовлення медалей передбачено в рамках міської цільової програми «Нагороди».

У травні 2014 року було сформовано 12-й батальйон територіальної оборони «Київ». Він був одним із перших відряджений в сектор А зони антитерористичної операції, де разом з іншими силовими підрозділами боровся з незаконними збройними формуваннями, захищаючи  територіальну цілісність України. Бійці батальйону брали участь у боях за Сіверськ та Жовтневий район Луганська. Перебували на блокпостах та патрулювали територію в складі мобільних груп на Луганщині. Під охороною підрозділу перебував стратегічно важливий міст через р. Сіверський Донець. Батальйон протягом 2014-2018 років втратив 19 бійців офіцерського, сержантського та рядового складу.

Рішення підтримали 66 депутатів Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]