Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До уваги батьків! Завершується прийом документів на першочергове зарахування дітей у перші класи закладів освіти Києва

30 травня 2018 року, 17:31

31 травня завершується прийом документів на першочергове зарахування дітей до перших класів. Не скориставшись до кінця місяця цим гарантованим правом, далі подавати документи батьки зможуть лише на вільні місця у закладах освіти Києва. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян.

«Кожна дитина, батьки якої підтвердили місце проживання у столиці, має гарантоване місце навчання у закладі освіти щонайближче до свого будинку. І батьки можуть цим правом скористатися до кінця травня. Після 1 червня у школах буде проведено жеребкування на вільні місця», – зазначила Олена Фіданян.

Директор Департаменту підкреслила, що у разі зарахування дитини на вільне місце, окрім визначених Порядком зарахування документів (http://nus.org.ua/questions/u-pershyj-klas-za-novymy-pravylamy-pro-shho-novyj-poryadok-zarahuvannya-uchniv/), додається також довідка зі школи, до якої прикріплена дитина, що вона не зарахована на своє «гарантоване місце». Це дозволить уникнути «задвоєння» – одночасної подачі за місцем проживання та на вільні місця у декілька шкіл.

«Станом на 25 травня у 134 закладах освіти Києва є вільні місця. Із них у 55 школах у наявності понад 20 вільних місць. Найбільше таких закладів у Шевченківському, Оболонському та Деснянському районах. А найменше вільних місць поки спостерігається у закладах освіти Дарницького та Святошинського районів», – повідомила Олена Фіданян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]